Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 250 g
marchew 1 szt
skrzydełko z kurczaka 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka stołowa
majeranek do smaku
chilli do smaku
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

(Fasolę namaczamy przynajmniej na 3 godziny przed gotowaniem)Do garnka wlewamy 1 litr wody,wrzucamy fasolę,skrzydełko i przyprawy.Dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki.Wszystko gotujemy pod przykryciem.Gdy skrzydełko będzie miękkie obdzieramy je z mięsa,które następnie wkładamy do garnka.W miarę potrzeby do zupy dolewamy wody..Gotujemy do chwili,aż fasola będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 04.04.2012 19:51
dodaję jeszcze ziemniaczki pokrojone w kosteczkę
Smakosz6 28.10.2011 12:35
mniam
Smakosz6 28.10.2011 12:34
mniam
Izabela/bella81 04.06.2011 20:59
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak