Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapekanka ala France

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
kiełbasa śląska 3 szt
mieszanka warzywna mrożona 1 opak
cebula biała 1 szt
masło do smarowania
olej
żółtko jajek 1 szt
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapekanka ala France

Cebulę należy przesmażyć z pokrojona kiełbasą. Dodajemy mieszankę warzywną i smażymy tak długo, aż wszystko zmięknie. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wykładamy je jednym ciastem francuskim. Do środka nakładamy usmażony farsz, wszystko posypujemy startym serem i zakrywamy ciastem francuskim. Smarujemy żółtkiem zmieszanym z kroplą mleka. Piec tak długo, aż ciasto się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 23.02.2012 13:03
pyszności
stokrotka 21.06.2011 22:23
smaczne
dorotka0000025 05.06.2011 10:50
świetne
Justyna73 25.05.2011 13:31
świetne
Joanna108
Joanna108 28.01.2011 08:32
Bardzo interesujący pomysł!
plocia 14.10.2010 20:45
z ciastem francuskim może byś smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak