Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka cukiniowo-pomidorowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidory 2
mniejsze papryki czerwone 2
parówki 4
oliwa
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka cukiniowo-pomidorowa.

Cebulę kroimy w tzw. piórka, cukinię obieramy, przekrawamy i łyżeczką wydrążamy nasiona. Twardą część kroimy w niewielką kostkę. Paprykę kroimy w kostkę, wcześniej usuwamy gniazda nasienne. Pomidory moczymy we wrzątku i obieramy ze skórki. Usuwamy miąższ a resztę kroimy w paski/kostki. Z parówek zdejmujemy osłonkę i kroimy je w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i krótką chwilkę podsmażamy. Do garnka wsypujemy cukinię, paprykę i cebulkę. Podlewamy oliwą i wodą, przyprawiamy. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy pomidora – chwilkę dusimy, dodajemy parówki – dusimy. Potrawkę najlepiej podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak