Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem kryształem oraz cukrem pudrem na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z żółtkami. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, ostrożnie wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej dużej tortownicy. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z 3 łyżkami śmietany. Resztę śmietany ubić ze śnieżką. Biszkopt przekroić na 3 kawałki, górną warstwę pokruszyć. Dodać razem z bitą śmietaną do kremu czekoladowego. Dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć na biszkopcie (dół i góra). Białą czekoladę przeznaczoną na dekorację, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać ją z wiórkami kokosowymi i posypać wierzchnią część biszkopta z masą. Wstawić na noc do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !