Sposób przygotowania

Gotujemy ryż, gdy napęcznieje, wlewamy mleko i czekamy aż się zagotuje, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia, czekamy do ostygnięcia (lub jak kto woli na ciepło). (Można dodać wiórki kokosowe, co kto lubi, mogą być migdały, orzechy, etc. )
Dopiero przy podawaniu dodajemy dżem (na oko ile kto lubi). Mieszamy wszystko. Bardzo doby deser na szybko !

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Chętnie bym teraz zjadła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    MNiam, uwielbiam taki ryz.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !