Sposób przygotowania

Przepis został tutaj już umieszczony przez dwie użytkowniczki, które ukradły go z mojego bloga i bezczelnie przedstawiły jak swój!

W garnku mieszamy wodę z cukrem i gotujemy na wolnym ogniu aż do momentu powstania gęstego syropu. Później zdejmujemy z ognia syrop i dodajemy ostrożnie żelatynę. Przelewamy mieszankę do szklanego naczynia. Ostudzamy i ubijamy na gęstą, białą masę. Dodajemy olejek waniliowy i sól. Kwadratową formę do ciasta (22cm) posypujemy mąka kukurydzianą z cukrem pudrem. Wlewamy masę do formy i czekamy aż zastygnie. Kroimy mokrym nożem na kwadraty i posypujemy cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !