Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianki marshmallows

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody 3/4 szklanki
cukru 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
szczypta soli
cukru pudru 2 łyżki
mąki kukurydzianej 2 łyżki
olejek waniliowy 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: pianki marshmallows

Przepis został tutaj już umieszczony przez dwie użytkowniczki, które ukradły go z mojego bloga i bezczelnie przedstawiły jak swój!

W garnku mieszamy wodę z cukrem i gotujemy na wolnym ogniu aż do momentu powstania gęstego syropu. Później zdejmujemy z ognia syrop i dodajemy ostrożnie żelatynę. Przelewamy mieszankę do szklanego naczynia. Ostudzamy i ubijamy na gęstą, białą masę. Dodajemy olejek waniliowy i sól. Kwadratową formę do ciasta (22cm) posypujemy mąka kukurydzianą z cukrem pudrem. Wlewamy masę do formy i czekamy aż zastygnie. Kroimy mokrym nożem na kwadraty i posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 11.10.2010 20:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak