Sposób przygotowania

Warzywa obrać pokroić w plastry. Zagotować wodę z octem przyprawami i cebulką. Mięso obłozyc warzywami i zalać wodą z octem i przyprawami. Pozostawić na ok 48 godz w temp poniżej 7 stopni.
Po 48 godzinach mieso wyjąc , osączyć, przyprawić, oprószyć mąką, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełozyć do brytfanny i piec do miekkości polewając wywarem z kości a następnie samym sosem.
Z mąki i margazyny sporządzić ciemną zasmażkę. rozprowadzić wywarem i zagotować. Połączyć z sosem z pieczenie, dodać warzywa i poddusić. Dodać śmietanę i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    co na to zając ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o akurat mam zajaca to przyrządzę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !