Sposób przygotowania

Spirytus wlać do dużego słoja. Młode orzechy razem ze skórką pokroić na czworo (można drobniej) i wsypać do słoja, dodać przyprawy korzenne, wlać 125ml przegotowanej wody. Zakręcić słój i odstawić na dwa tygodnie. Jak postoi trochę dłużej to nic się nie stanie.
Po dwóch tygodniach: Zagotować 125ml wody z cukrem, wystudzić, do syropu wlać przecedzoną orzechówkę i wymieszać. Przefiltrować przez gęste płótno, lub filtr do kawy i zlać do butelek. Po roku rozpocząć konsumowanie.
Pracować w jednorazowych gumowych rękawiczkach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    dobra na żołądek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !