Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier drobny 1 szklanka
mąka 1/5 szkl
proszek do pieczenia łyżka
margaryna 3/4 kostki
mak 3/4 szk
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makiem

Ubić białka z cukrem, dodać żółtka. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać rozpuszczoną margarynę. Ciasto podzielić na 3 części. Do drugiej dodać kakao, do tzreciej mak, jedna biała. Wylać na blachę najpierw z makiem potem kakaową i na koniec białą. Piec w nagrzanym piekarniku ok 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 16.02.2013 14:49
super
Grażyna13 29.08.2012 12:35
Moje smaki :)
Anna152 20.06.2012 08:39
super
aacaac 05.08.2011 08:51
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak