Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zimowa do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórków 4 kg
czerwonej papryki 1/2 kg
cebuli białej 1/2 kg
sól
cukru 1 szklanka
octu 1 szklanka
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zimowa do słoików

Dwa kilo ogórków w łupach (umyć) i dwa kilo bez łupy – pokroić w plasterki. Paprykę i cebulę, pokroić w kosteczki (paprykę w większe). Wszystko razem wymieszać i posolić do smaku, następnie dodać 1 szklankę cukru, 1 oleju, 1 octu – wymieszać i odstawić na 2 godziny, żeby smaki się przeżarły. Po dwóch godzinach odlać wodę. Sałatkę nakładać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak