Sposób przygotowania

Mąkę przesiać razem z cukrem do miski. Wsypać cukier, wbić jajko – dodać pół buteleczki aromatu migdałowego i mleko. Roztopić margarynę i dodać do masy, zmiksować całość na jednolitą masę (zalecam miksowanie na najniższych obrotach). Część czekolady pokroić w malutkie kosteczki a część zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gotową masę przelewać do papilotek (3/4 wysokości) – następnie powkładać maliny (ja dawałam po 3) i lekko docisnąć. Do środka włożyć jedną kostkę czekolady. Całość posypać startą czekoladą Piec przez ok. 30 minut w temperaturze 200st. Ja z racji tego że mam dziwny piekarnik, piekłam przez 25minut – aż się zarumieniły

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !