Sposób przygotowania

Wymieszać ze sobą dokładnie – mąkę, cukier, sól, czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia. Na końcu dodać kakao, następnie mleko i olej – znów wymieszać. Dodać jajko. Całą masę wymieszać dokładnie łyżeczką (podobno nie zaleca się używania miksera) aż do połączenia wszystkich składników. Łyżeczką nakładać do papilotek masę (do 3/4 wysokości) i dodawać na przemian – masy kajmakowej i nutelli – nie dużo, wtedy wyjdą nam muffiny otwarte. Można zrobić też drugim sposobem żeby muffiny były zamknięte (a w środku nadzienie) – napełniamy papilotki do 2/4 wysokości, dodajemy nadzienie i dopełniamy do 3/4 wysokości masą. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !