Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Krakówka 500 gram
pieczarki 100 gram
ogórek kiszony 100 gram
tymianek do smaku
oregano do smaku
czosnek do smaku
masło do smarowania formy do smaku
papryka zielona 100 gram
papryka czerwona 100 gram
boczek wędzony 50 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z warzywami

Mięso wyporcjować, rozbić. Posmarowac roztopionym masłem, natrzeć czosnkiem, posypać tymiankiem, oregano i solą do smaku. pieczarki pokroić w plasterki ułożuć na mięsie. paprykę i ogórka pokroić w cienkie plastry i zrobić kolejną warstwę z warzyw. na samą górę raż jeszcze pieczarki i wszystko przykryc boczkiem wędzonym.

całość zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w tem 200 stopni przez ok 30-40 min. na sam koniec odkryć folię i przybiec sama górę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak