Sposób przygotowania

Papryki przekroić wzdłuż na 3 części, po czym oczyścić dokładnie z pestek. Wrzucić do wrzątku i gotować 5 minut. Wyjąć, przelać zimną wodą, obrać i pokroić w paseczki.
Cebule i czosnek obrać. Cebule przekroić na pół i pokroić w piórka. Czosnek pokroić na plasterki, a te w słupki. Całość zeszklić na patelni na 3 łyżkach oleju. Dodać paprykę, chwilę podgrzać, po czym połowę odłożyć. Do reszty wlać ocet winny. Doprawić na pikantnie solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok. 10 minut.
Mięso umyć, osuszyć i naciąć w nim kieszeń. Nadziać papryką z patelni, natrzeć solą i pieprzem i związać bawełnianą nitką. W brytfannie rozgrzać pozostałą łyżkę oleju, zdjąć z ognia i włożyć mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 200˚C przez 1,5 godziny - koniecznie pod przykryciem. Mięso będzie bardzo soczyste.
Pozostawioną paprykę przełożyć na patelnię tuż przed końcem pieczenia, podlać 2-3 łyżkami wody, doprawić solą i pieprzem, pozostawić na małym ogniu na ok. 5-10 minut, często mieszając. Gotowe mięso pokroić w plastry. Podawać z ryżem w jakim bądź kolorze i oczywiście z resztą gorącej już papryki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Papryką jeszcze nie próbowała faszerować indyka---wszystko przede mną:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale to apetyczne i kolorowe, aż kusi wypróbować ...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    musze wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ale kolorowo
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Mysle, ze pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    extra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !