Sposób przygotowania

Filety opłukać,osuszyć i pokroić w kostkę.Wódkę wymieszać z 5 łyżkami sosu sojowego.Do tej marynaty włożyć rybę i odstawić na 30 minut,a następnie rybe wyjąć i nabić na patyki do szaszłyków.Pory umyć i pokroić w paski.Papryke przepołowić,po usunieciu gniazda nasiennego również poktroić w paski.Kiełki soi i fasoli osączyć z zalewy.Czosnek i imbir posiekać wraz z porami i papryką.Smażyć na 3 łyżkach oleju ok.3 minut.Dodać kiełki soi i fasoli i podgrzewać jeszcze 1-2 minut.Całość doprawić winnym octem,solą,keczupem oraz pozostałą porcją sosu sojowego.Pozostałą część oleju rozgrzać i smażyć szaszłyki 5-6 minut z każdej strony.Idealnie wyglądają i smakują z duszonymi warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !