Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z ryb

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 dag filetów,np z okonia
5 łyżek wódki
7 łyżek pikantnego sosu sojowe
2 pory
25 dag kiełków fasoli z puszki
1 łyżeczka cukru
2 łyżki octu winnego
5 łyżek pikantnego keczupu
ząbek czosnku 1 ząbek
imbir 1,5 dag
papryka czerwona 1 szt.
olej 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z ryb

Filety opłukać,osuszyć i pokroić w kostkę.Wódkę wymieszać z 5 łyżkami sosu sojowego.Do tej marynaty włożyć rybę i odstawić na 30 minut,a następnie rybe wyjąć i nabić na patyki do szaszłyków.Pory umyć i pokroić w paski.Papryke przepołowić,po usunieciu gniazda nasiennego również poktroić w paski.Kiełki soi i fasoli osączyć z zalewy.Czosnek i imbir posiekać wraz z porami i papryką.Smażyć na 3 łyżkach oleju ok.3 minut.Dodać kiełki soi i fasoli i podgrzewać jeszcze 1-2 minut.Całość doprawić winnym octem,solą,keczupem oraz pozostałą porcją sosu sojowego.Pozostałą część oleju rozgrzać i smażyć szaszłyki 5-6 minut z każdej strony.Idealnie wyglądają i smakują z duszonymi warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak