Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną pierś z kurczaka, podsmażamy. Dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i przyprawą do kurczaka (ilość wedle uznania). Całość dusimy/smażymy na patelni aż pieczarki odparują wodę a kurczak nie będzie surowy. Następnie odstawiamy wszystko z ognia i zabieramy się za przygotowywanie ryżu.

Ryż wypłukać i podgotować w osolonej wodzie (na pół miękko), jajka rozbić do miski i rozbełtać – przyprawić pieprzem i szczyptą soli. Przygotowujemy woka – wlewamy dwie łyżki oleju, wsypujemy ryż. Następnie ryż odsuwamy lekko na brzeg a na środek wlewamy jajko. Gdy jajko się zetnie, zmniejszamy ogień i mieszamy z ryżem. Do całości dodajemy groszek, kukurydzę i wcześniej podsmażonego kurczaka z pieczarkami. Wszystko razem podsmażamy i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    super wyglada :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobrze wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !