Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa z mięsem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

4 czosnek w ząbkach
2 szt listek laurowy
1 łyzka soli
ziele angielskie 4 ziarenka
mięso wieprzowe bez kości 2 kg
mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
woda zimna 2 l
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z mięsem i pieczarkami

Przygotowujemy zalewę do mięsa.
Wlewamy w naczynie kamionkowe lub garnek 2 litry wody.
Dodajemy do wody składniki marynaty, wymieszać wszystko razem.
Włożyć do marynaty mięso i trzymać je 24 godziny.
Mięso wyjąć z marynaty osuszyć, natrzeć dobrze przyprawą do mięsa wieprzowego.
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, udusić na tłuszczu.
Pieczarki umyć osączyć pokroić drobniutko, dodać do cebuli, dusić do wyparowania wywaru.
Mielone mięso wyłożyć do miski, dodać cebulę, pieczarki, jajka, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Mięso rozkroić tak żeby powstała księga, pobić lekko tłuczkiem.
Na mięsie ułożyć farsz, zwinąć ciasno w roladę, włożyć w siatkę, lub obwiązać sznurkiem.
Włożyć roladę do rękawa i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak