Sposób przygotowania

Jajka zmiksować z cukrem na jednolitą masę, dodawać stopniowo przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dalej miksować. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą, wlać masę, piec około 45 minut na złoty kolor. Poczekać aż ciasto wystygnie, następnie je przekroić. Masy przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Pierwszą przekrojoną część smarujemy kremem czekoladowym, drugą kremem truskawkowym, zostawiamy trochę na przybranie. Cały tort i wierzch smarujemy kremem śmietankowym, boki obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Wierzch dekorujemy na przemian śmietankowym i truskawkowym kremem, kładziemy według uznania ozdoby do ciast np. różyczkę, kładziemy kawałki pomarańczy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    ale slodkosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    piękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !