Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne penne z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne
pieczarki 350g.
wieprzowe mięso mielone
Czosnek suszony Prymat
sól, pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne penne z pieczarkami

Zaczynamy od pokrojenia pieczarek w plasterki/kostki – forma dowolna, na rozgrzaną patelnię dodajemy trochę oliwy z oliwek i wrzucamy mięso – podsmażamy z dodatkiem wszystkich przypraw (dodatkowo dodałam przyprawy do kurczaka, którą sypię do każdego mięsa nie ważne czy to kurczak czy nie). W międzyczasie gotujemy w lekko osolonej wodzie makaron z dodatkiem łyżki oliwy z oliwek i kostki rosołowej warzywnej. Podsmażone mięso przekładamy do woka a na oliwię, która została ze smażenia wrzucamy pieczarki i smażymy je 10 minut. Jeśli używamy świeżych pomidorów to zalecam pokrojenie ich w kostkę i podsmażenie na oliwie jakieś 7-8 minut, ja z braku pomidorów użyłam z puszki, co wcale nie zmieniło smaku :) Wracając do przepisu – usmażone pieczarki wrzucamy do mięsa, dodajemy pomidory i przyprawiamy jeszcze do smaku. Całość mieszamy w woku i lekko podgrzewamy na małym ogniu przez kolejne 10 minut aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak