Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron dowolny 15 dag
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
jogurt naturalny 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
majonez 3 łyżki
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Makaron ugotować w osolonej i wrzącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka osączyć z oleju i rozdrobnić. Paprykę pokroić w drobną kostkę, kukurydzę i oliwki osączyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać. Majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną pietruszkę. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 18.11.2010 21:23
gdyby nie te oliwki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak