Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowy budyń mleczno czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
cukier
mleko
wanilia
budyń czekoladowy 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowy budyń mleczno czekoladowy

Zagotowujemy w osobnym garnku ryż. Przyrządzamy roztwór na budyń tradycyjną metodą. Zagotowujemy pół litra mleka, z drugiego pół robimy roztwór-rozpuszczamy w zimnym mleku budyń. Do mleka które się gotuje wrzucamy gotowy, suchy ryż, następnie roztwór budyniowy., cukier, wanilię. Mieszamy, czekamy aż zgęstnieje, jak budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak