Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory
kapusta pekińska
Kukurydza z Puszki
sól do smaku
sos czosnkowy
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka

Wszystkie warzywa umyć i pokroić dowolnie, kapustę pekińską poszatkować, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać w jednej misce i doprawić do smaku – solą, pieprzem i ziołami, dodać przyprawę do sałatek. Przygotować sos – śmietanę i sos czosnkowy wymieszać razem, dodać do miski z sałatką – wszystko dokładnie przemieszać, doprawić do smaku. Sałatka najlepiej smakuje z chlebem pita – można z niej zrobić też dodatek do kebabów – po prostu podsmażyć i przyprawić pokrojoną pierś z kurczaka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak