Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w marynacie z musztardy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
miód płynny 1 lyzka
musztarda 2 lyzki
sok z cytryny 1/2
czosnek ząbki 2
skórka z cytryny 1/2
sól, pieprz
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w marynacie z musztardy

Przygotować marynatę ze składników, dobrze wymieszać i zalać nią żeberka (dobrze wysmarować żeby marynata doszła do każdej części mięsa) pieprzymy i solimy. Zostawiamy w lodówce na min 5 godzin (ja zostawiłam na cała noc) Po tym czasie wyłożyć do formy żaroodpornej. Piekarnik dobrze nagrzać -wkładamy mięso na dolną część piekarnika i pieczemy (w formie ułożyć mięso tak aby góra była kostkami -pieczemy 30 min jak góra będzie zarumieniona to wyjąć i odwrócić i pieczemy jeszcze ok 30 min-temperatura pieczenia 190 stopni, później można w ostatniej fazie zmniejszyć do 160stopni aby zrobiły się rumiane a nie spalone:))

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak