Sposób przygotowania

Przygotować marynatę ze składników, dobrze wymieszać i zalać nią żeberka (dobrze wysmarować żeby marynata doszła do każdej części mięsa) pieprzymy i solimy. Zostawiamy w lodówce na min 5 godzin (ja zostawiłam na cała noc) Po tym czasie wyłożyć do formy żaroodpornej. Piekarnik dobrze nagrzać -wkładamy mięso na dolną część piekarnika i pieczemy (w formie ułożyć mięso tak aby góra była kostkami -pieczemy 30 min jak góra będzie zarumieniona to wyjąć i odwrócić i pieczemy jeszcze ok 30 min-temperatura pieczenia 190 stopni, później można w ostatniej fazie zmniejszyć do 160stopni aby zrobiły się rumiane a nie spalone:))

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !