Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z nadzieniem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 380g.
cebule 2
szynka
smakomyk

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z nadzieniem.

Najpierw przygotować piersi – rozbić je na spore kawałki, posypać z obu stron przyprawą do kurczaka – w miarę obficie. Jajka roztrzepać w osobnym naczyniu i dodać do nich – resztę przyprawy do kurczaka, smakomyk, pieprz – wszystko razem dokładnie wymieszać. Do przygotowanej panierki również dosypać przyprawy do kurczaka (może i dużo jej wszędzie, ale ona dodaje na prawdę rewelacyjnego smaku i aromatu). Pieczarki umyć i oczyścić, następnie pokroić w drobne kawałki, cebulę obrać i pokroić w kostkę – wszystko razem wrzucić do małego garnka i dusić jakieś 10 minut, z odrobiną wody – po tym czasie odcedzić. Na każdą pierś z kurczaka nakładać farsz – u mnie było tak – 1 pierś to szynka i ananas, 2 pierś to farsz z pieczarek. Po wypełnieniu ich farszem, zwijamy piersi w roladkę, żeby się trzymały możemy je lekko zaszyć albo przymocować wykałaczką. Nagrzewamy olej i dopiero wtedy zaczynamy panierowanie w kolejności jajko-bułka i wrzucamy na olej (zawsze panieruje dopiero przed smażeniem, bo wtedy jajko nie wsiąka w mięso a bułka tarta nie odpada). Smażymy z obu stron aż się zarumienią, nie na wysokim ogniu bo przypali się skórka a w środku mięso będzie surowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 11.10.2010 13:41
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak