Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurczakiem i beszamelem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż biały 2 torebki
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
margaryna 1/5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurczakiem i beszamelem

W niedużym garnku rozpuszczamy 1/5 kostki Kasi. Dodajemy kostkę rosołową i mieszamy, aż się rozpuści (nie przypiekamy). Następnie wsypujemy mąkę. Stopniowo dolewamy wody (po każdej porcji mieszając), aż do uzyskania pożądanej gęstości. Na koniec dodajemy śmietany.
Powstały sos mieszamy w tym samym garnku z ugotowanym ryżem. Na górze każdej porcji kładziemy pokrojonego w kostkę kurczaka (może być podsmażony na patelni, ale ja polecam ugotować go w garnku z dodatkiem kostki rosołowej - jest bardzo smaczny i zdecydowanie zdrowszy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 07.09.2012 22:06
Pyszne :)
smakowita 18.07.2012 18:03
smaczny obiadek !
zuzanna_z 19.05.2012 13:29
ciekawe
kamilaj 07.02.2011 14:17
nie jadłam ale muszę w końcu spróbować :)
wedith1 10.01.2011 20:24
Świetne zestawienie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak