Sposób przygotowania

Wodę zagotować, dodać do niej kostki rosołowe. Następnie dodać pokrojoną w kostkę dynię. Dynię gotować przez około 15- 18 minut. Następnie zmiksować przy użyciu blendera doprawiając ją do smaku solą oraz pieprzem, dodać odrobinę gałki muszkatołowej. Następnie dodać śmietanę. Po wymieszaniu rozlać do talerzy. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    jeszcze nie jadlam takiej, ale slyszalam ze smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Dla mnie super.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam krem z dyni
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !