Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 50 dag
ziemniaki 8-10 sztuk
czosnek 2 ząbki
kwaśna śmietana 2 łyżki
woda około 1,5 litra
posiekany koperek 2 łyżki
sól do smaku
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa

Wodę zagotować, brukselkę oczyścić, ziemniaki obrać i pokroić. Ziemniaki dodać do wody, lekko posolić, około 10 minut przed końcem gotowania dodać brukselkę. Następnie dodać posiekany i podsmażony na oliwie czosnek oraz pieprz do smaku. Gdy warzywa będą miękkie należy zmiksować je przy użyciu blendera. Następnie dodać śmietanę i posiekany koperek. Najlepiej smakuje na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.04.2013 23:12
ciekawa zupa
RenataZ-et 03.04.2012 20:19
pycha!
ben-ka 13.11.2011 07:52
lubię zupki:)
Edyta38 10.06.2011 09:17
smaczna
aginaa 11.10.2010 06:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak