Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszonych grzybów 3 dag
pęczek włoszczyzny 1 szt
cebuli 1/2 szt
kwaśnej śmietany 1/2 szklanki
mąki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Grzybowa

Grzyby umyć namoczyć i ugotować .Włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać,zalać wrzątkiem i ugotować razem z włoszczyzną. Grzyby odcedzić posiekać i razem z wywarem dodać do włoszczyzny. Mąkę połączyć ze śmietaną
I niewielką ilością gorącego wywaru zagęścić zupę. Do smaku dodać sól,pieprz i zagotować. Podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gabi162825 12.10.2012 15:39
pyszna zupka
JaPaqc 30.09.2012 10:26
uwielbiam zupy grzybowe
Mariposas 13.12.2011 19:57
pycha
ela16 08.04.2011 16:27
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak