Sposób przygotowania

Mleko zagotować z przekrojoną wzdłuż laską wanilii, przestudzić. Jajka rozbić do miski, dodać cukier i mleko (wanilię wyjąć). Ubić trzepaczką. Przełożyć do salaterek. Wstawić salaterki do szerokiego garnka z gorącą wodą, przykryć je pergaminem, a garnek pokrywą. Gotować na wolnym ogniu przez około 1/2 godziny. W tym czasie mleczko powinno się ściąć. Wyjąć z wody, ostudzić pod przykryciem. Podawać na zimno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    to coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszności to mleczko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    aż zrobiłam się głodna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !