Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.
Cebulę kroimy w prążki i podsmażamy na rozgrzanym oleju, ale tak aby się zbytnio nie przyrumieniła. Na koniec dodajemy śmietankę i mieszamy i jeszcze chwilę trzymamy na patelni.
Z ciasta formujemy płaskie krązki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut i nakładamy cebulkę. Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    Świetne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Rewelacyjne przypomina mi to takie bułeczki cebulowe:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    super te cebulaczki miałą okazję ich skosztowac i napewno sama je tez wykonam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    uwielbiam je
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    superowe- fajnie wyglądają i smakują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !