Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą. Ścieramy ser na tarce i sporą część dodajemy do makaronu i mieszamy.Jajko rozbijamy, dodajemy mleko z wodą solimy i pieprzymy, dodajemy płaską łyżeczkę chili lub pikantnej papryki, bazylie i oregano. Zalewamy tym makaron z serem...no i najlepiej....żeby tak prawie cały makaron był zalany tą masa jajeczną, czasami trzeba dolać jeszcze jedno rozbite jajko z makaronem. no i posypujemy resztą sera.Wstawiamy do piekarnika tak na prawie godzinę( aż się ładnie zetnie i zarumieni) na 180 stopni.Warto podawać z jakimś sosem, najlepiej zwykły koncentrat dolać do zasmażonego czosnku, dorzucić parę listków bazylii poddusić i zajadać. Ale można tez robić ten sos z mięskiem. Życzę smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !