Sposób przygotowania

łopatkę dzień wcześniej umyć osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą,pieprzem,przyprawą do mięs.Wstawić do lodówki.Następnego dnia mięso pokroić w plastry ok 1cm. Do brytfanny nalać wodę dodać listek,ziele,zioła prowansalskie,pokrojony drobno czosnek.W brytfannie układać plaster mięsa,połowę ananasa z puszki,ósemkę jabłka i znów plaster mięsa,ananas, ósemka jabłka.Na koniec na wierzch pokroić marchew(można dodać parę śliwek,lub pieczarki ,talarki cebuli)Łopatka powinna być prawie zanurzona w wodzie. Przykryć brytfannę i piec ok 1 godz. w tem.200C.Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    boskie,uwielbiam to danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    brzmi pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !