Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka z ananasem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
ananas w puszce 1 puszka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 op
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka z ananasem

łopatkę dzień wcześniej umyć osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą,pieprzem,przyprawą do mięs.Wstawić do lodówki.Następnego dnia mięso pokroić w plastry ok 1cm. Do brytfanny nalać wodę dodać listek,ziele,zioła prowansalskie,pokrojony drobno czosnek.W brytfannie układać plaster mięsa,połowę ananasa z puszki,ósemkę jabłka i znów plaster mięsa,ananas, ósemka jabłka.Na koniec na wierzch pokroić marchew(można dodać parę śliwek,lub pieczarki ,talarki cebuli)Łopatka powinna być prawie zanurzona w wodzie. Przykryć brytfannę i piec ok 1 godz. w tem.200C.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 09.01.2011 19:29
brzmi pysznie
Tomek14 03.12.2010 21:10
boskie,uwielbiam to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak