Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry warzywne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 10 dkg
zielona fasolka 10 dkg
zielona papryka (świeża) 1 sztuka
bakłażan 1 sztuka
brokuł 1 sztuka
ziemniaki 25 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat
chili 2 sztuki
mleko kokosowe 1 szklanka
sos rybny
limonka
sól do smaku
bulion warzywny 1 szklanka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Curry warzywne

Obraną marchew, fasolkę, papryki i bakłażana pokrój na niewielkie kawałki. Brokuł podziel na różyczki, a ziemniaki w grubą kostkę. Na patelni podsmaż dymkę i czosnek na złoty kolor. Dodaj curry i posiekane chili. Duś ok 10 minut. Następnie dodaj bulion, mleczko kokosowe, sos rybny i otartą skórkę z limonki. Gdy sos się zagotuje, dodaj warzywa i dopraw solą. Duś do miękkości. Podawaj gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.11.2011 10:26
super
plocia 06.07.2011 21:26
bardzo smaczny przepis
Joanna108
Joanna108 01.11.2010 18:57
Mmm ... danie z mleczkiem kokosowym ... może być bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak