Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na płaty do lazanii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 szklanki mąki
woda
jajko 3 szt.
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na płaty do lazanii

Wymieszać jaja z mąką, olejem i taką ilością wody aby powstało dość twarde ciasto, takie jak na makaron. Podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować dość cienko podsypując mąką na wymiar blaszki w której będziemy piec lasagne. Płaty układać polewając beszamelem i przekładając sosem mięsnym według uznania
. Na wierzch dać koniecznie dużo sosu beszamelowego aby ciasto nie było surowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak