Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić na połowy lub ćwiartki, zależnie od wielkości. Marchewki i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Tłuszcz rozgrzać na patelni, cebulę zeszklić i dodać czosnek z pieczarkami. Smażyć przez 5 minut. Dodać rosół i serek, zamieszać tak aby serek się rozpuścił. Dodać starte warzywa i wymieszać.Przyprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dusić przez 5 minut. Chudą szynkę bez tłuszczu pokroić w paski i z makaronem dodać do jarzyn. Podgrzać. Podawać z zieloną sałatą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !