Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na części - można zamiennie użyć udka i skrzydełka.
Cebulę pokroić w plasterki i zrumienić na oleju,dodać koncentrat i wino,wymieszać i zagotować.Włożyć kurczaka,wymieszać i dusić pod przykryciem ok.50 minut - mięso powinno być miękkie.Wyjąć kurczaka.
Mąkę rozmieszać z wodą lub winem dodać przyprawy i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia,chwilę gotować.W razie potrzeby dolać trochę wody.włożyc ponownie kurczaka i chwilę pogotowac na małym ogniu.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    jeszcze nie robiłam nic na winie ale czas spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny kurczaczek,choć lekko na rauszu..:):)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z pewnoscią smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Interesujący i ciekawy pomysł na kurczaka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniamniusie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny kurczak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł z tym winem !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mam ochotę na takiego kurczaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny kurczak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    musi być smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !