Sposób przygotowania

Cebulę smażymy na maśle. Soczewicę moczymy ok 1h. Włoszczyznę pokrojoną w paski lub kostkę, ziemniaki gotujemy z kostkami rosołowymi Kucharek. Po 5 min dodajemy soczewicę, zeszkloną cebulę, liść oraz ziele angielskie Prymat. Gotujmy ok. 1h aż soczewica będzie miękka. Przed podaniem dodajemy sok z cytryny do smaku i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pewnie smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam,nie gotowałam - soczewicę używam tylko do pierogów.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Czas zjeść, ugotować :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    musi być pyszna
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Takiej zupy jeszcze nie jadłam, ale z chęcią bym posmakowała.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !