Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet wiśniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1/2 kg
orzechy 50 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
jajko 4 sztuki
cukier 10 dkg
cukier waniiowy 1 opakowanie
mąka pszenna 10 dkg
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet wiśniowy

Wiśnie umyć i usunąć z nich pestki. Wymieszać z pokrojonymi orzechami. Żółtka ubić z połową cukru. Z białek ubić sztywną pianę z resztą cukru oraz z cukrem waniliowym. Pianę delikatnie wymieszać z żółtkami. Następnie dodać obydwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i lekko wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wiśnie z orzechami posypać i ułożyć na blasze, a na wierzch wyłożyć utartą masę. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.11.2011 16:25
wyśmienity
Seba 12.11.2011 09:28
super
Karolcia12 11.04.2011 15:26
sufletu jeszcze nie próbowałam, przepis świetny
Iwona51
Iwona51 04.04.2011 13:27
fajny przzepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak