Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wisenna sałatka z kefirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

endywii 100 g
roszponki 50 g
średnie pomidory 4
pęczki rzodkiewki 2
fenkuł 1
kefir
sok z cytryny
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wisenna sałatka z kefirem

Endywię i roszponkę umyć, osuszyć, duże liście porozrywać na mniejsze kawałki. umyć pozostałe warzywa. Pomidory i rzodkiewki pokroić w plastry, fenkuł w ósemki. Oczyszczoną cebulę posiekać. Przygotować sos: do kefiru dodać sok z cytryny i posiekaną cebulę, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. sałatę i warzywa przełożyć do salaterki i delikatnie wymieszać. Sałatę polać sosem. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak