Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 10 sztuk
woda 2,5 litra
cebula 1 sztuka
sól 1,5-2 łyżeczki
cukier 2-3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
jaja 2 sztuki
gęsta śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na zimno

Buraczki obrać, zetrzeć na tarce; cebulę obrać i posiekać, włożyć wszystko do garnka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować przez godzinę na małym ogniu. Przyprawić cukrem i sokiem z cytryny, gotować kolejne 10 minut. Jaja roztrzepać w misce, ciągle mieszając, wlewać stopniowo szklankę zupy, wymieszać, wlać wszystko do garnka. Podawać na zimno dodając łyżkę śmietany do każdego talerza barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.11.2010 09:18
bardzo lubię zimne zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak