Sposób przygotowania

Obraną dynię pokroić w dużą kostkę i dusić w rondlu - dodając 5-6 łyżek wody - na małym ogniu ok. 10 minut. Gdy dynia jest już miękka, utrzeć ją z twarogiem, dodać jajko, mąkę, 2-3 łyżki wody, sól i pieprz do smaku, wyrabiając tak długo, aż powstanie jednolita masa. Na rozgrzany na patelni olej kłaść łyżką małe placki, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna pora na dynie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    robię takie z patisona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !