Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z dynii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
mąka 6 łyżek
twaróg 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dynii

Obraną dynię pokroić w dużą kostkę i dusić w rondlu - dodając 5-6 łyżek wody - na małym ogniu ok. 10 minut. Gdy dynia jest już miękka, utrzeć ją z twarogiem, dodać jajko, mąkę, 2-3 łyżki wody, sól i pieprz do smaku, wyrabiając tak długo, aż powstanie jednolita masa. Na rozgrzany na patelni olej kłaść łyżką małe placki, smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.06.2011 14:54
robię takie z patisona
Motorek 12.03.2011 14:58
ciekawy przepis
lucyna15
lucyna15 11.10.2010 09:10
świetna pora na dynie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak