Sposób przygotowania

Bakłażan pokroić w plastry posolić i odstawić, po ok 1 godz, wypłukać i usmażyć na tłuszczu z obu stron. Mięso pokroić na małe kawałeczki i podsmażyć... przełożyć do garnka na tym samym tłuszczu podsmażyć cebule, i dodać do mięsa dodać przyprawy podlać wodą i dusić na wolnym ogniu do miękkości, na koniec dodać koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęścić mąką ziemniaki ugotowane w mundurkach pokroić w plastry i wyłożyć na dno natłuszczonej formy na ziemniaki wyłożyć sos mięsny. Na mięsie ułożyć usmażone plastry bakłażana.
Następna warstwa to sos beszamelowy...

zapiekać ok 40 min..

Podawać z mizerią lub dowolną surówką

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !