Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kminkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 20 dag
tłuszcz 4 dag
woda 2 litry
kminek 4 dag
mąka 4 dag
sól
włoszczyzna 25 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kminkowa

Warzywa i kości oczyścić,dodać kminek,ugotowany wywar, a następnie odcedzić.Tłuszcz rozgrzać,dodać, mąkę,przyrządzić jasnozłotą zasmażkę.Rozprowadzić zimnm wywarem na jednlitą masę.Zagotować, rozrzedzić częścią gorącego wywaru,połączyć z resztą wywaru.Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.12.2011 18:52
az slinka cieknie
gusia1000 21.06.2011 00:08
Ja kminek lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak