Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
pomidor 3 sztuki
cebula 4 sztuki
olej 1/2 szklanki
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 2 gałązki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany

Bakłażana naciąć wzdłuż 5 razy, tworząc przegródki. Czosnek rozetrzeć, cebule pokroić w piórka, pomidory w kostkę. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę, przesmażyć. Pod koniec smażenia dodać pomidory, przyprawić. Dusić ok. 10 minut. Bakłażany nadziać farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 20 minut. Udekorować rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.11.2011 15:24
super
Ewelina38 14.08.2011 23:19
rewelacja
m1monika 21.06.2011 19:58
pyszne
RenataZ-et 13.12.2010 13:01
Samo zdrowie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak