Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone w cieście (racuszki)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
kefir 400 g
jajko 2 szt
jabłka 4 nieduże
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone w cieście (racuszki)

Z maki, kefiru i jajek robimy gęste ciasto. Jabłka kroimy w plasterki (zaczynając od ogonka), środek wykrawamy.
Racuszki smażymy na oleju na średnim ogniu. Gotowe racuszki posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.12.2012 23:16
Mogę je jeść i jeść, są pyszne
smakowita 16.08.2012 21:54
polecam !
rjustysia 23.07.2012 09:43
smak dzieciństwa :)
Kate131 25.04.2011 10:35
pycha
monisia1977 06.11.2010 05:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak