Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0.5 kg
sól, pieprz, czosnek do smaku
olej wg uznania
cebula 3 szt
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dkkg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane

Z pieczarek odcinamy trzonki ,następnie obieramy kapelusze ,wycięte trzonki pieczarek bo obraniu i opłukaniu kroimy na drobne kawałki .Pocięte trzonki pieczarek dajemy na rozgrzaną patelnię z oliwą ,dodajemy cebulę pociętą w kostkę ,,przyprawiamy do smaku piepzem ,solą i czosnkiem i dusimy do miekkości.Gdy warsz gotowy ,wypełniamy nim kapelusze ,obtaczmy w jajku i w bułce i smażymy na oliwie na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 09.03.2011 14:20
Uwielbiam
Magdalena80 27.10.2010 21:09
polecam-dobre!
Jaheira11 27.10.2010 21:02
pychota-naprawdę dobre!
iza15 19.10.2010 19:43
pyszne!!
iga2 19.10.2010 10:27
pyszne!!
Magdalena80 09.10.2010 21:33
próbowałam na urodzinach znajomej-poprostu mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak