Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z papryką i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt.
2 straki czerwonej papryki
cebula biała
pomidory 2 szt.
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
ser tarty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z papryką i serem

Paprykę umyj, opiecz w piekarniku, obierz ze skórki, pokrój na kawałki, usuń nasionka.
Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na maśle. Dodaj pomidory i paprykę, przesmaż.
Jajka rozmieszaj w miseczce ze solą, pieprzem i serem. Wlej do warzyw na patelni, smaż, aż jajka się zetną, od czasu do czasu zamieszaj. Jajecznicę posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 27.01.2012 09:21
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak