Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banica z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 50 dag
jajko 4 szt.
olej
1 łyżeczka octu
woda letnia 100 ml
kefir 100 ml
ser feta 40 dag
mleko 100 ml
2 ząbki czosnku
masło 10 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: banica z serem

Z mąki, 2 jajek, 2 łyżek oleju, octu, soli, kefiru i wody zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kilka kulek, posmaruj olejem, umieść w misce. Przykryj na 30 minut.
Ser rozmieszaj z 2 jajkami, mlekiem, posiekanym czosnkiem i przyprawami. Każda kulkę bardzo cienko rozwałkuj, by powstał prostokąt. Formę natłuść masłem.
placki ciasta smaruj farszem, zwijaj w rulony. Układaj je spiralnie w formie, zaczynając od środka blachy. Polej stopionym masłem. Piecz 30-40 minut w temp.200.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.10.2011 13:13
super pzrzpis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak